• Gratis thuisbezorgd vanaf €19,50
  • Al onze producten zijn voorradig
  • 1 tot 2 werkdagen levertijd

Welke maat verfkwast is geschikt voor welke verfklus?

Iedere verfkwast heeft ook een eigen maat, dit natuurlijk vrij logisch want voor iedere verf-klus heb je een geschikte maat kwast nodig.
Uiteraard is de gewenste maat verfkwast ook persoonlijk, toch hebben wij een lijstje opgesteld om u toch te informeren over de meest gangbare maten van onze verfkwasten. 

* Voor kozijnen: ronde kwast, maat 12, 14 of 16.

* Voor deuren: een platte kwast, maat 2''

* Deuren met bewerkingen: ronde kwast maat 14 of 16 (Denk ook aan een patentpuntkwast voor een optimale verwerking)
* Schroten/schuttingen/overkappingen/tuinhuizen: platte kwast, maat 2,5''

Platte verfkwasten

Platte verfkwasten zijn het beste geschikt voor het schilderen van ruimere en bredere oppervlaktes. Doordat de kwast plat en breed is beschilder je eenvoudig een breed oppervlak. Vanwege de breedte van de platte kwast ontstaat er een een goede flexibiliteit, kenmerkend bij de platte kwast is dat hij lange haren heeft, door deze lange haren neemt de kwast veel verf op waardoor hij dit ook gemakkelijk afgeeft. Hierdoor krijg je snel een gewenst resultaat waardoor het geschikt is voor het schilderen van deuren, schuttingen, tuinhuisjes, schroten en andere brede oppervlakten.

Ronde verfkwasten

Ronde verfkwasten zijn ideaal om te gebruiken bij de diverse schilderklussen. Het is de meest veelzijdige kwast die er is. Dit type kwast is uitermate geschikt voor schilderwerk waar randjes, kiertjes, hoekjes, kantjes etc. aan zitten. Ideaal voor het schilderen van bijvoorbeeld kozijnen. Het is echter af te raden om deze kwast de gebruiken voor te grote oppervlakken zoals het aflakken van een deur. Door het ronde formaat geeft de kwast geen grote afgifte van verf af. 

Patentpunt ronde verfkwasten

Deze kwast is ideaal voor een klus waarbij precisie belangrijk is. Dankzij het puntje boven de kwast is het mogelijk messcherp te schilderen. Deze kwast heeft zijn naam te danken aan de afschuinende kant op de top van de kwast. Met deze kwast kan je gemakkelijk schilderen langs randen, elementen maar bijvoorbeeld ook decoratief. 

Blokkwasten

Zoek je een kwast waarmee je een grote hoeveelheid verf in één keer kan aanbrengen? Dat is de blokkwast hier ideaal voor. Deze kwast is groter van formaat, heeft meer haren en vooral lange haren. Dankzij de lange haren (die diep in de ondergrond dringen), wordt de dekking verbeterd. Deze kwast is geschikt voor het aanbrengen van watergedragen lakken, muurverven, voorstrijk en andere dunnen vloeistoffen.

Wegwerpkwasten

Wegwerpkwasten zijn o.a. geschikt voor het aanbrengen van muurverf. Deze kwast maakt het makkelijk om hoeken en randen bij de muur te schilderen. Groot voordeel van de wegwerpkwast is dat deze goedkoop is!